Officieel vaarwel van het studentenleven :(
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
19 Maart 2007 | Qatar, Doha
Lieve Allemaal,
Na zes mooie jaren kan ik dan eindelijk ook zeggen “ik ben afgestudeerd” Jeeeh! Of toch niet zoveel jeeeh??? Nu ik hier weer in Qatar achter mijn computertje de tijd zit te doden vraag ik me af of ik wel zo blij moet zijn, but he ‘lives goes on’.
De twee weken dat ik in Nederland was waren echt heerljk, heb bijna iedereen die ik wou zien gezien, de nodige praktische dingen opgelost (kapper, paspoort, rekeningen etc.), lekker gefeest en natuurlijk afgestudeerd! Afstuderen kwam nog even met de nodige stress want handige ik kwam de avond voor mijn verdediging erachter dat ik een stukje was vergeten te schrijven...oeps, gelukkig kon dat nog opgelost worden en kon ik de volgende ochtend verdedigen met een fantastisch resultaat; een negen voor mijn verslag en verdediging, haha ik ben zo trots! Het eerste weekend in NL kon niet beter beginnen, s’avonds in Oosterbeek het eerste feestje gevierd, iedereen die er was bedankt, het was top jullie te zien! Tijdens het weekend Oeteldonk onveilig gemaakt met Nath in onze zelf inelkaar gestreken polkadot outfit! Die week daarna heb ik Laura bezocht in haar centerparks blokhut, wat een feest, lau de volgende keer kom ik zwemmen! Vervolgens afgereisd naar Scheveningen om met Rianne onze laatste avond als student te vieren, dat viel nog best zwaar, de wijntjes gingen er met moeite in, maar uiteindelijk wel een topavond gehad! De dag erna was de diploma uitreiking, een heerlijke dag, met als bekroning op mijn laatste jaar de HMC award voor ‘most promising graduate’ wat een verassing en een reden om nog trotser op mezelf te zijn. Na een mislukte jacht op Nederlandse shoarma in het hotel, kon ik tevreden mijn mandje in kruipen. Die week erna het aanstaande huis van Set en haar foto’s bewonderd en een dagje Bart in Groningen bezocht. Toen zat het erop....
Tijdens mijn vakantie heb ik besloten dat ik de anderhalf jaar hier niet vol ga maken, Qatar is een leuk land om tijdelijk te wonen, maar de cultuur verschillen blijven met name op het werk te groot. Empowerment en waardering worden hier op een andere manier ingevuld die ik geleerd heb en voor ogen heb. Ik kan hier een hoop leren over andere culturen maar werk technisch kom ik niet echt veel verder, de uitdaging is er vanaf! Nu natuurlijk de hamvraag...’whats next?’ tja das een hele goeie, teveel dingen lijken me interessant, evenementen vindt ik nog steeds erg leuk...maar ben bang dat de uitdaging er snel vanaf is –net als nu in Qatar-. Daarnaast denk ik dat het handig en ook wel uitdagend is om even wat buiten de Food&Beverage/Operations te gaan doen, maar wat???? Jullie zien het ik heb last van het syndroom waar waarschijnlijk iedere pas afgestudeerde last van heeft; het ‘whats next’ sydroom!
Goed eerst maar een beetje genieten van de tijd dat ik nog hier ben!! Aankomst begon goed met een zandstorm die een weekje ging liggen en nu weer op is komen zetten! Tips om een zandstorm op een prettige manier te overleven: Hou je ramen dicht, zet geen was buiten en blijf zoveel mogelijk binnen! Eigenwijs als ik ben heb ik aan den lijven ondervonden dat bovenstaande tips erg handig zijn en zeker niet genegeerd moeten worden. Gevolgen voor mij: een hoop schoonmaak werk en letterlijk overal zand (wel een gratis ‘natural’ scrub:)) en ow ja trek geen rokje aan mocht je toch naar buiten gaan, de Arabieren vinden het Marylin Monroe effect maar wat interessant!
Het eerste weekend dat ik terug was mocht ik gelijk overwerken, niet zo erg, want ik heb heerlijk biertjes staan inschenken en gesupervised in een VIP tent op de Moto GP. Was gelijk weer terug in de werkelijkheid...mensen zijn hier hardleers en als ze zeggen dat ze je begrepen hebben voeren ze vervolgens precies het omgekeerde uit!
Sharq Village waar een vriendinnetje van mij werkt is eindelijk ook geopend, daar moest natuurlijk van genoten worden met Sheisha op het dak-terras(waar ook de rokjes tip vandaan komt). Verder nog Rydges onveilig gemaakt, ervaren dat meisjes op een ‘bagger’feest toch wel een vreemde eend in de bijt zijn (maar uiteindelijk wel een topavond gehad) en ontdekt dat de kroeg in Merweb niet voor herhaling vatbaar is. Ik was tot nu toe nog nooit echt vervelend lastig gevallen in Qatar, maar nu dus wel...ontwijken dus die tent!
De storm gaat hopelijk snel liggen en dan kan er weer genoten worden van het mooie weer! Tijd voor boottochtjes, woestijntochtjes, cultureel doen en andere leuke uitstapjes (helaas kent Qatar geen terrasjes cultuur) wordt vervolgd.....
Liefs Maaike
Ps nog steeds geen foto’s, de technologie werkt niet echt met mij mee!
Liefs Maaike
Ps nog steeds geen foto’s, de technologie werkt niet echt met mij mee!
19 Maart 2007 - 15:39
Laura:
He chick,
is vast relaxed terugkomen met al dat zand overal! Maak je geen zorgen, ik ben nog niet helemaal klaar, maar ook ik ben me echt hard aan het afvragen wat ik in Allah's naam (om maar een beetje in jouw termen te blijven) in september moet gaan doen! Misschien samen heleboel rose gaan drinken op het strand in scheveningen en dan vanzelf op iets leuks komen?! Kus! -
19 Maart 2007 - 16:24
Suus:
Hee Maaike!
We zijn elkaar misgelopen in DH, wat jammer! Ik ben inmiddels weer aan het integreren in het Hollandse leven en lukt wel prima. Heb een super baan gevonden, nog op zoek naar een huisje in Amsterdam en verder aan het genieten van iedereen die ik gemist heb! Ik volg je verhalen. Voor tips over what to do met het 'what's next syndroom' mag je me mailen ;-).
Kus, Suus -
20 Maart 2007 - 01:01
Andere Suus:
Maaike B. gefeliciteerd met je afstuderen en met die geweldige award! Goed man! In the pocket.
Geniet nog even van je tijd in Qatar en succes met je what's next syndroom! dikke kus Suus uit Shanghai -
20 Maart 2007 - 01:53
Alex:
Jammer dat ik je gemist heb maik! maar dat gaat zowiezo goed komen...... ik ben namelijk nog geen student af, dus we kunnen het lekker over doen in NL!
Succes nog met de laatste loodjes dan, en tot snel!
Alex
P.S. heb je al een kameel voor me gekocht??? -
20 Maart 2007 - 20:47
Bien:
He maaik,
Wat komt dat bekend voor!!! Maar overal komt vanzelf een oplossing voor en ik stel voor dat je zo snel mogelijk naar het mooie amsterdamse komt!!! Geniet nog van het zandhappen en kastelen bouwen!!!
dikke kus
Bien -
27 Maart 2007 - 15:06
Kim:
He maaikie,
Zandstorm overleefd? Hoe lang blijf je dan nog daarzo? En het 'what's next' syndroom heb je ook als je al werkt... Aangezien ik dus einde dit jaar in Roosendaal ga wonen, moet ik ook weer werk hebben (helaas verdient hij niet genoeg haha) Maar wat voor 'n baan???
Je krijgt het nog wel te horen... Veel plezier nog en maak er nog wat van je laatste weken/maanden!
Kus Kimmie