Paleis, Kuiten, promotie, twijfels etc.
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
08 Februari 2007 | Qatar, Doha
Salaam Aleikum Habibi’s!
Wederom bedankt voor alle reacties, kaartjes, emails, sms etc!
Hier in de natte (het regent weer eens) zandbak gaat alles zijn gangetje. Heb weer een hoop nieuwe indrukken opgedaan, ben gepromoveerd en verhuisd!!! Met een beetje gewenning aan het Inshallah principe komt alles goed (en op zijn tijd).
Mijn werk en de cultuur bezorgen me nog steeds situaties waarvan ik verbaasd sta, dus op dat vlak zal ik me zeker niet vervelen. Ik heb weer eens een andere functie aangeboden gekregen die ik wederom heb afgewezen, want de invulling van mijn huidige baan bevalt me wel! Daarnaast ben ik met mijn open karakter goed door de mand gevallen, een harde les rijker en een goede vriend minder ben ik er wel weer bovenop gekomen! Het komt erop neer dat binnen het hotel zelfs je beste maatje niet te vertrouwen is en zomaar uit het niets een mes in je rug kan steken zodat andere mensen niet meer met je praten, gelukkig heb ik de situatie op kunnen lossen, zodat de sfeer nu verbeterd is.
Door bovenstaande situatie heb ik zwaar getwijfeld of ik hier wel zou blijven, maar door mijn promotie tot manager, opkomende trainingen, mijn nieuwe apartement en het leventje dat hier stiekem toch best leuk is heb ik besloten te blijven....hoelang??? Inshallah!
Mijn nieuwe apartement is echt een paleisje vergeleken met mijn oude hok! We hebben een grote woonkamer, eigen badkamer, 3 grote slaapkamers, een woonkeuken (alias de boerenkeuken) en twee gigantische balkons! Jeeeh! Het apartement is op loopafstand dus elke ochtend pak ik de benenwagen en huppel ik naar mijn werk, ben benieuwd of ik dat straks als het 40+ is nog leuk vind maar dat zien we dan wel!
De afgelopen weken waren er uiteraard genoeg leuke evenementen om mijn vrije tijd mee te doden! De tour of Qatar, met de nodige Hollandse en Vlaamse fietsers (flinke kuiten)! Echt top we stonden naast de finishlijn Tom Boonen en de Rabobank ploeg aan te moedigen. Bij de borrel van de Nederlandse Ambassade weer veel oude bekenden tegengekomen van eerdere borrels en boottochtjes, erg gezellig. Interessant was het gesprek met een zekere heer die zichzelf erg interessant vond; hij kwam bij ons staan met de boodschap “Dag zijn jullie ook Nederlands?”(hmmm?!? Borrel NL Ambassade?!???) vervolgens werd er nogal opgeschept over werk sheik hier sheik daar bladiebla...deze heer bleek nogal wat invloed te hebben in de toeristische industrie in Qatar en viel even in het verkeerde gezelschap van de jonge hoteliers in Qatar met nogal een scherpe mening over het toerisme in Qatar(laten we beginnen met het wegennet en de toeristische faciliteiten buiten Doha)! Het blijkt ik ben en blijf echt te nuchter voor alle ‘habibi’ praat!
Met uitgaan weer de nodige tourtjes door Doha gehad, er moeten hier echt snel meer faciliteiten geopend worden....vorige week zijn we in de Cube beland, de grootste nachtclub, die –als je met een groep komt- voor hilarische situaties kan zorgen. In de Cube komt de hele Jonge Aziatische gemeenschap bij elkaar, als meisje niet echt grappig als je alleen komt, maar met een groep is het echt grappig! Er treden twee bands op, de mannen zijn echt komish ze zingen allemaal jaren 80/90 hits maar stralen helemaal niks uit en staren een beetje doods voor zich uit terwijl het publiek voor hun neus geheel uit hun dak gaat! De komende dagen zijn er weer wat uitstapjes gepland met kaasfondue in het movenpick als afsluiter voordat ik woensdag naar Nederland vertrek voor een korte vakantie met carnaval afstuderen en nog veel meer!!!
Tot snel!!!
Liefs Maaike
Ps foto’s volgen als ik in NL ben....wanneer mijn computer volledig gefixt is!!!
Wederom bedankt voor alle reacties, kaartjes, emails, sms etc!
Tot snel!!!
Liefs Maaike
08 Februari 2007 - 15:22
Kim:
He die maaik,
Nou nou, je maakt echt vanalles mee! kan niet wachten tot ik je spreek, zodat je allemaal verhalen kan vertellen over het leven in Doha.
Spreek je gauw!!!
Liefs Kim
PS het heeft vandaag (donderdag) wel 10 cm gesneeuwd!!! dus trek de winterjas toch maar even uit de kast haha -
08 Februari 2007 - 15:58
Ilse:
Hi maaike, binnenkort kom je naar nederland ivm het afstuderen........ik wens je succes en een heel fijn dag, maar ook een fijne tijd hier bij je ouders, familie en vrienden. En hopelijk heb je dan weer genoeg "bits" om terug te gaan en er daar weer wat van te maken.Sterkte meisie. liefs Ilse -
09 Februari 2007 - 01:17
Suus:
Maaike, ouwe mosac-maat van me!
Ik ben trots op je!!!!
Dikke kus en tsai tsjen (doei in /chinees!) vanuit een eveneens regenachtig Shanghai -
09 Februari 2007 - 01:56
Alex:
Inderdaad leuk om je weer gesproken te hebben maik! Volgens mij moet je geen burka kopen maar een kamelenpak om in de smaak te komen bij de Sheiks!!!!
xje op je bolle toetah!
Alex -
10 Februari 2007 - 04:47
Saskia:
Hier ook regen en hitte!
XX -
10 Februari 2007 - 10:25
Bien:
Kan niet wachten tot je hier echt bent!!!!!
miss you!!
Dikke zoen
Bien -
11 Februari 2007 - 20:29
José:
Hoi Maaike, je maakt heel wat mee zo in verwegnistan. Straks weer lekker even op Nedelandse bodem om je studie af te ronden. Veel plezier in ons koude kikkerlandje, met het vooruitzicht dat je met het papiertje op zak weer terug gaat naar je warme strekkie daar. Heel veel suc6 en tot ziens groetjes en knffel tante José -
11 Februari 2007 - 22:02
Alia:
Selam Aleykum Ya Maaike
Hoe gaat het in Qatar
Bevalt het leventje daar?
Zijn er mogelijkheden voor Nederlandse studenten om in qatar stage te lopen?
zou je me kunnen mailen op: a_benelhaj@yahoo.de
groetjes
Ma3a sallama -
16 Februari 2007 - 14:54
YVES BORGHS:
OP maandag 2 april ga ik naar qatar voor een weekje ik logeer in de four seasons hotel,Heb je al reactie gehad van mensen van dit hotel? -
11 Maart 2007 - 00:41
Ouafae:
Hello, bij toeval ben ik op je weblog terecht gekomen. Aangezien ik een afstudeerplekje zoek in Qatar of omgeving. Mocht je wat meer info hebben, let me know. Anyway I really enjoyed your adventures, succes verder!
ouafae_a@hotmail.com